Tejszínes spárgás csirkemell

A tejszínes spárgás csirkemell egy rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető egytálétel, mely akár a fogyókúrás étrendek kiegészítője is lehet. A spárga ugyanis rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványi anyag, valamint rost tartalmának köszönhetően hatása a szervezetre igazán jótékony. Rendszeres fogyasztása éppen ezért ajánlott is, főleg mivel a friss spárga szezon nem tart túl hosszú ideig. Érdemes azalatt minél többet fogyasztani belőle. Annál is inkáb, mivel számos módon elkészíthető, variálható, fűszerezhető. A spárga fűszerezése ráadásul nagyon sokat ad az egyébként nem túl karakteres zöldség ízéhez. Érdemes kísérletezni vele.

Egyszerű tejszínes spárgás csirkemell – recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga
  • 2 db csirkemell filé
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db húsleveskocka
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • tárkony – ízlés szerint
  • sajt

A tejszínes spárgás csirkemell elkészítési lépései:

  1. A spárgákat megmossuk, a fás végeit lecsipkedjük és feldaraboljuk.
  2. A csirkemelleket is alaposan megmossuk.
  3. A lilahagymát megpucoljuk és összekockázzuk, félretesszük.
  4. Majd a lisztet összekeverjük a sóval, őrölt borssal és megforgatjuk benne a csirkemell filéket.
  5. Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd a csirkemelleket beletesszük.
  6. Néhány perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk és kivesszük az olajból.
  7. Ebbe a zsiradékba szórjuk a kockára vágott lilahagymát és megpároljuk benne.
  8. Majd felöntjük a tejszínnel és a fehérborral, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal és a húsleveskockával.
  9. Felforraljuk és 2-3 percig hagyjuk összeforrni az ízeket.
  10. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  11. Majd egy sütőedénybe tesszük a csirkemelleket, köré szórjuk a feldarabolt spárgát.
  12. Ráöntjük a tejszínes hagymás szószt és alufóliával lefedjük.
  13. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőfokon 20 percig pároljuk, sütjük.
  14. Majd az alufóliát levesszük, megszórjuk ízlés szerinti reszelt sajttal és a továbbiakban lefedés nélkül sütjük amíg a sajt aranybarnára nem olvad a tetején.
  15. Még melegen tálaljuk.

Fogyasztható így önmagában is, de ameddig sül készíthetünk hozzá főtt rizst vagy akár burgonyát is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga

Vissza a kategória cikkehez

error: Védett tartalom