Tejszínes spárga

A tejszínes spárga az egyik legegyszerűbben, leggyorsabban elkészíthető spárgás étel. Akik a spárga ízét nem kedvelik, azoknak is ajánlott, mivel a spárga fűszerezésének köszönhetően igazán különleges ízvilágú. Rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel, mely akár ebédre, akár vacsorára remek választás. A spárga egyébként is rendkívül egészséges zöldség, mivel magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma. Valamint a rost- és víz tartalma is magas, így a szervezet számára igazán jótékony. Rendszeres fogyasztásával – legyen az fehér-, zöld- vagy lila spárga – számos betegség megelőzhető. Érdemes belőle minél többet fogyasztani nemcsak szezonban, mivel remekül le is fagyasztható, így egész évben könnyedén hozzájuthatunk.

Egyszerű tejszínes spárga – recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga
  • 40 dkg bármilyen tészta
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • őrölt szerecsendió – ízlés szerint
  • reszelt füstölt sajt

A tejszínes spárga elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A spárgákat megmossuk, a fás végeit letörjük és 2-3 cm-es darabokra feldaraboljuk.
  2. Majd a vajon saját levében kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Fűszerezzük a sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint.
  4. Közben a tésztát – a leírásának megfelelően kifőzzük, majd leszűrjük.
  5. A tejszínt és a tejet összekeverjük (ha nagyon sűrű, még lehet hozzá kevés tejet adni).
  6. A megpuhult spárga darabokat meghintjük a liszttel, elkeverjük és felöntjük a tejszínes tej keverékével.
  7. Összekeverjük és addig főzzük, ameddig be nem sűrűsödik.
  8. Ekkor levesszük a tűzhelyről.
  9. A tésztát összekeverjük a tejszínes spárgás raguval és tányérokra szedve, füstölt reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Keverhetünk hozzá sonka vagy tarja darabokat igény szerint tovább gazdagítható. Aki finomabban szereti pirított sajttal a tetején, öntse a tésztás keveréket tűzálló sütőedénybe úgy szórja rá a reszelt dósajtot és pirítsa meg előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt.Jó étvágyat hozzá!

Sült spárga hollandi mártással:

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom