Tartalomjegyzék
A spárgás turmix nem egy ismert zöldséges ital, pedig rendkívül egészséges és számos módon variálható. A spárga rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a szervezetünkre, hiszen sok benne a vitamin, hasznos ásványi anyagok és a rost tartalma is magas. Érdemes a spárga szezonban minél többet fogyasztani belőle. A spárga felhasználása elsősorban párolt, főtt, süt állapotában jellemző, ehhez az italhoz azonban nyersen használjuk. Ha fehér spárgát használunk hozzá, azt mindenképpen szükséges megpucolni felhasználás előtt. A zsenge, friss zöld spárgát nem kell hámozni.
Spárgás turmix recept
Hozzávalók:
- 6-8 szál spárga (lehet fehér, de inkább a zöld)
- 5-6 db kisebb uborka vagy 1 nagyobb kígyóuborka
- egy evőkanálnyi frissen facsart citrom leve
- 1 teáskanál méz (elhagyható)
- víz
Spárgás turmix elkészítése lépésről – lépésre:
- A spárgákat alaposan meg kell mosni, a fás részeit el kell távolítani. Majd kisebb darabokra vagdossuk.
- Az uborkákat is alaposan meg kell mosni, ha szükséges hámozni és fel kell szeletelni.
- A spárga és az uborka darabokat beletesszük a turmixgép poharába.
- Hozzáöntjük a citrom levét, majd kevés vízzel felöntjük és alaposan össze turmixoljuk.
- Ha szükséges mézzel édesíthetjük.
Ez az egyszerű turmix reggel – éhgyomorra fogyasztva – az anyagcserénket is beindítja, mivel a spárgának erős vízhajtó hatása is van. Mivel mind az uborka, mind a spárga kalória tartalma meglehetősen alacsony, érdemes fogyókúrás étrend közé is felvenni ez az egészséges, zöld turmixot. Tovább gazdagítható chia maggal, akár más zöldségekkel (avokádó, cékla, sárgarépa), más gyümölcsökkel (málna, eper, őszibarack, szőlő, szilva, alma, körte, narancs stb.) is kiegészítve számos nagyon finom és egészséges ital készíthető. Zabpehellyel, összekeverve, fahéjjal ízesítve egyéb darabolt magokkal (dió, mogyoró, mandula) dúsítva finom, tápláló reggeli is készíthető belőle.
https://testszerviz.hu/cimke/turmix-receptek/
Vissza a kategória cikkehez