Tartalomjegyzék
A spárgás tojásrántotta nemcsak nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, de rendkívül finom is! Mindenképpen érdemes kipróbálni. Annál is inkább, mivel számos módon variálható, gazdagítható, attól függően, hogy éppen mit találunk az otthoni készleteink között. Akár egy villásreggelinek vagy egy könnyű vacsorának nagyszerű választás. Ráadásul a spárga nagyon egészséges zöldség is, mely számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Érdemes belőle a szezonban minél többet fogyasztani, annál is inkább, mivel nem tart sokáig. A tavaszi zöldségek egyike – akárcsak a retek vagy az újhagyma – melyeket akár kínálhatunk is mellé. A spárga fűszerezésével pedig különleges ízhatást érhetünk el. Érdemes kísérletezni vele.
Hagymás spárgás tojásrántotta – recept
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldspárga
- 5 db egész tojás
- 1 közepes fej vöröshagyma (vagy fél vörös-, fél fej lilahagyma)
- 2 evőkanál vaj vagy olaj
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- salátalevél, paradicsom, paprika – díszítésnek
A spárgás tojásrántotta elkészítése lépésről – lépésre:
- A spárgákat megmossuk, a fás végeit lecsipkedjük és feldaraboljuk 1,5-2 cm-es darabokra.
- A vörös (és lilahagymát) pucoljuk meg, kockázzuk össze. Adhatunk hozzá felkarikázott póréhagymát is.
- Egy serpenyőben evőkanál olajon vagy vajon kezdjük el pirítani a hagymát, majd adjuk hozzá a feldarabolt spárgát.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kevés vizet hozzáadva, fedő alatt pároljuk a kívánt állag eléréséig (van, aki roppanósabban, van, aki puhábban szereti).
- Majd a tojásokat üssük fel egy tálban, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és keverjük fel egy habverővel.
- Ha a zöldség már megfelelő, öntsük rá a tojásos keveréket.
- Hagyjuk egy percig sülni kisebb lángon, majd kavarjuk össze, hogy mindenhol átsüljön.
TIPP: Olaj helyett szalonnát is adhatunk alá, akkor a szalonna zsírjában pirítsuk meg a hagymát. Sonkával, kolbásszal is készíthetjük. A felére szórhatunk reszelt sajtot is.
Kínálhatunk mellé friss zöldségeket. Még melegen friss kenyérrel, vagy fokhagymás bagettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga
Vissza a kategória cikkeihez