Tartalomjegyzék
A spárgás tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató étel. Bár a spárga nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas vitamin- ásványianyag és rost tartalma miatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle és nemcsak a szezonban, hiszen– fagyasztva – egész évben elérhető.
Egyszerű spárgás tészta tejszínnel – recept
Hozzávalók:
- fél kg bármilyen tészta
- 2 csomag zöld spárga
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 egész citrom frissen facsart leve
- parmezán sajt a tálaláshoz
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A tejszínes spárgás tészta elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni, majd leszűrni és hideg vízzel átöblíteni.
- Amíg a tészta fő a spárgát alaposan meg kell mosni, a végeit le kell csipkedni, ha vannak fás részei azt le kell vágni. Daraboljuk fel.
- Majd egy edényben forraljunk vizet és 3 percig főzzük benne az összedarabolt spárgát.
- Szűrjük le a spárgát és hagyjuk lecsöpögni.
- Közben a fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát.
- Kicsit pirítsuk meg benne és adjuk hozzá a leszűrt spárga darabokat.
- Öntsük hozzá a tejszínt és a tészta főzővizéből is egy keveset és hagyjuk összefőni még egy 10 percig.
- Majd a citrom levét facsarjuk rá és keverjük össze a leszűrt tésztával.
- Ha szükséges utána fűszerezzük.
- Még melegen a parmezánnal – vagy akár füstölt reszelt sajttal – megszórva a tetején tálaljuk.
Gazdagíthatjuk baconnal vagy bármilyen sonka, tarja kockával is akár. Rendkívül változatosan és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!
Zöldspárgás, krémsajtos pasta:
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga
Vissza a kategória cikkeihez