Spárgás tészta

A spárgás tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató étel. Bár a spárga nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas vitamin- ásványianyag és rost tartalma miatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle és nemcsak a szezonban, hiszen– fagyasztva egész évben elérhető.

Egyszerű spárgás tészta tejszínnel – recept

Hozzávalók:

  • fél kg bármilyen tészta
  • 2 csomag zöld spárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 egész citrom frissen facsart leve
  • parmezán sajt a tálaláshoz
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

A tejszínes spárgás tészta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni, majd leszűrni és hideg vízzel átöblíteni.
  2. Amíg a tészta fő a spárgát alaposan meg kell mosni, a végeit le kell csipkedni, ha vannak fás részei azt le kell vágni. Daraboljuk fel.
  3. Majd egy edényben forraljunk vizet és 3 percig főzzük benne az összedarabolt spárgát.
  4. Szűrjük le a spárgát és hagyjuk lecsöpögni.
  5. Közben a fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze.
  6. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát.
  7. Kicsit pirítsuk meg benne és adjuk hozzá a leszűrt spárga darabokat.
  8. Öntsük hozzá a tejszínt és a tészta főzővizéből is egy keveset és hagyjuk összefőni még egy 10 percig.
  9. Majd a citrom levét facsarjuk rá és keverjük össze a leszűrt tésztával.
  10. Ha szükséges utána fűszerezzük.
  11. Még melegen a parmezánnal – vagy akár füstölt reszelt sajttal – megszórva a tetején tálaljuk.

Gazdagíthatjuk baconnal vagy bármilyen sonka, tarja kockával is akár. Rendkívül változatosan és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!

Zöldspárgás, krémsajtos pasta:

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom