Spárgás omlett

A spárgás omlett nem egy szokványos étel, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Akár egy villásreggelinek vagy egy könnyű vacsorának nagyszerű választás. Gyorsan, könnyen elkészíthető és számos módon variálható, gazdagítható. Ráadásul a spárga nagyon egészséges zöldség is, mely számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Érdemes belőle a szezonban minél többet fogyasztani, annál is inkább, mivel nem tart sokáig. A tavaszi zöldségek egyike – akárcsak a retek vagy az újhagyma – melyeket akár kínálhatunk is mellé.  A spárga fűszerezésével pedig különleges ízhatást érhetünk el. Érdemes kísérletezni vele.

Egyszerű spárgás omlett – recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöld spárga
  • 6 db egész tojás
  • 4 evőkanál főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 dkg mozzarella
  • só – ízlés szerint
  • bors – egy kávéskanállal
  • petrezselyem zöld – díszítésnek

A spárgás omlett elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A spárgákat megmossuk, a fás végeit lecsipkedjük és feldaraboljuk.
  2. A mozzarellát reszeljük le.
  3. Majd a tojásokat üssük fel, keverjük el egy tálban.
  4. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Alaposan keverjük fel egy habverővel. Majd tegyük félre.
  6. Aztán öntsük az olajat egy nagyobb serpenyőbe, melegítsük fel és adjuk hozzá a vajat is.
  7. Adjuk hozzá a feldarabolt spárgákat és pirítsuk egy fél percig őket.
  8. Szűrőlapáttal szedjük ki az olajból és tegyük félre.
  9. A serpenyőt ismét tegyük a tűzre és hevítsük újra az olajat.
  10. Öntsük rá a tojásos keveréket.
  11. Hagyjuk egy percig sülni kisebb lángon és ne nyúljunk közben hozzá.
  12. A felére szórjuk rá a reszelt mozarellát és a spárgát.
  13. Zárjuk el alatta a gázt és várjuk meg, amíg a sajt elolvad.
  14. Ezután egy spatula segítségével félbe hajtjuk (vagy feltekerjük) és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk (elhagyható).

Jó étvágyat hozzá! Kínálhatunk mellé friss zöldségeketuborkát, paradicsomot, újhagymát – de akár friss kenyeret, bagettet is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga

Vissza a kategória cikkeihez