Tartalomjegyzék
A spárgás omlett nem egy szokványos étel, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Akár egy villásreggelinek vagy egy könnyű vacsorának nagyszerű választás. Gyorsan, könnyen elkészíthető és számos módon variálható, gazdagítható. Ráadásul a spárga nagyon egészséges zöldség is, mely számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Érdemes belőle a szezonban minél többet fogyasztani, annál is inkább, mivel nem tart sokáig. A tavaszi zöldségek egyike – akárcsak a retek vagy az újhagyma – melyeket akár kínálhatunk is mellé. A spárga fűszerezésével pedig különleges ízhatást érhetünk el. Érdemes kísérletezni vele.
Egyszerű spárgás omlett – recept
Hozzávalók:
- 20 dkg zöld spárga
- 6 db egész tojás
- 4 evőkanál főzőtejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál olaj
- 3 dkg mozzarella
- só – ízlés szerint
- bors – egy kávéskanállal
- petrezselyem zöld – díszítésnek
A spárgás omlett elkészítése lépésről – lépésre:
- A spárgákat megmossuk, a fás végeit lecsipkedjük és feldaraboljuk.
- A mozzarellát reszeljük le.
- Majd a tojásokat üssük fel, keverjük el egy tálban.
- Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Alaposan keverjük fel egy habverővel. Majd tegyük félre.
- Aztán öntsük az olajat egy nagyobb serpenyőbe, melegítsük fel és adjuk hozzá a vajat is.
- Adjuk hozzá a feldarabolt spárgákat és pirítsuk egy fél percig őket.
- Szűrőlapáttal szedjük ki az olajból és tegyük félre.
- A serpenyőt ismét tegyük a tűzre és hevítsük újra az olajat.
- Öntsük rá a tojásos keveréket.
- Hagyjuk egy percig sülni kisebb lángon és ne nyúljunk közben hozzá.
- A felére szórjuk rá a reszelt mozarellát és a spárgát.
- Zárjuk el alatta a gázt és várjuk meg, amíg a sajt elolvad.
- Ezután egy spatula segítségével félbe hajtjuk (vagy feltekerjük) és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk (elhagyható).
Jó étvágyat hozzá! Kínálhatunk mellé friss zöldségeket – uborkát, paradicsomot, újhagymát – de akár friss kenyeret, bagettet is.
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga
Vissza a kategória cikkeihez