Tartalomjegyzék
A spárgás csirkés tészta egy ízletes, gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálétel. Készíthetjük tészta helyett rizzsel, hajdinával, burgonyával, vagy bármilyen körettel, de talán tésztával a legfinomabb. Könnyen, egyszerűen elkészíthető, akár egy hétköznapi gyors vacsoraként is. Igazán laktató, mely önmagában is megállja a helyét nem szükséges mellé már leves. A spárga nem tartozik a legnépszerűbb zöldségeink közé, ezért érdemes feldobni fűszerekkel és más alapanyagokkal, melyek remek ízhatást kölcsönöznek neki. A spárga fűszerezése ugyanis nagyon sokat ad az egyébként nem túl karakteres zöldség ízéhez. Érdemes kísérletezni vele.
Egyszerű spárgás csirkés tészta – recept
Hozzávalók:
- 20 dkg spárga
- 30 dkg tészta
- 60 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- 1 dl főzőtejszín
- 2 kávéskanál tárkony
- fél citrom frissen facsart leve
A spárgás csirkés tészta elkészítése lépésről – lépésre:
- A spárgákat megmossuk, a fás végeit lecsipkedjük és feldaraboljuk.
- Majd egy fazékba tesszük a spárga darabokat és felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
- Sózzuk és félig megfőzzük és kiszedjük a vízből egy szűrőlapáttal, majd félrerakjuk.
- Közben a csirkemellet is megmossuk és kockákra vágjuk.
- A fokhagymát is megpucoljuk, összezúzzuk, félretesszük.
- A spárga főzővízében megfőzzük a tésztát is.
- Amíg a tészta fő, egy serpenyőbe öntjük az olajat és a vajat.
- Felhevítjük és a kockára vágott csirkemellet megforgatjuk, átpirítjuk rajta.
- Fűszerezzük közben sóval, borssal ízlés szerint.
- Majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is és felöntjük a tejszínnel és a frissen facsart citrom levével.
- Hozzáadjuk a spárga kockákat is.
- Néhány perc alatt összefőzzük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Majd a leszűrt tésztát is hozzákeverjük, fűszerezzük a tárkonnyal és összekeverjük.
- Még melegen – akár reszelt sajttal megszórva – tálaljuk.
Díszíthetjük piros kaliforniai paprika szeletekkel tálaláskor. Nagyon mutatós vele! Jó étvágyat hozzá!
Zöldspárgás, krémsajtos pasta:
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga
Vissza a kategória cikkeihez