Tartalomjegyzék
A spárgakrémleves akkor igazán nagyon jó választás, ha – például a gyerekek – nem szeretik ezt a zöldséget. Mivel azonban a spárga nagyon egészséges zöldség, érdemes a szezonban – vagy egész évben – minél többet fogyasztani belőle. A friss, fagyasztott vagy befőzött üveges spárga egyaránt alapja lehet ennek a rendkívül egyszerűen elkészthető finom levesnek.
Egyszerű spárgakrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- 1 db nagyobb burgonya
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- 7 dl zöldség alaplé
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- őrölt bors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
- 5 dkg sajt (füstölt is lehet)
Egyszerű spárgakrémleves elkészítése lépésről – lépésre
- A zöldspárgát alaposan meg kell mosni, a fás végeit lecsipkedni és egyenletes 2-3 cm nagyságú darabokra felvagdosni.
- Közben a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát is meg kell pucolni és apró darabokra vágni.
- A vajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Ha szeretjük adhatunk hozzá egy gerezd fokhagymát is.
- Pirítjuk kicsit együtt még, aztán hozzáadjuk az összedarabolt spárgát és a burgonyát is.
- Az egészet pirítjuk egy kicsit együtt, majd felöntjük az alaplével.
- Fűszerezzük sóval, borssal és a szerecsendióval ízlés szerint.
- Puhára főzzük a zöldségeket.
- Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és botmixerrel össze turmixoljuk. Ha szálkás lenne, akkor érdemes átszűrni is, hogy a szálkák ne maradjanak benne.
- Hozzáadjuk a tejszínt és ha szükséges, még utána fűszerezzük.
- Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Kínálhatjuk önmagában, vagy zsírjára sütött kolbász karikákkal. Díszíthetjük friss zöldségek – cékla, retek, petrezselyem – levelével és a kolbász zsírjával egyaránt. Pirított kenyérkarikákat is kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat!
https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/
Vissza a kategória cikkeihez