Tartalomjegyzék
A spárgakrém remek szendvicskrém lehet a tavaszi-nyári időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrémek variációkat. A spárga rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban szinte egész évben készíthetjük, hiszen a spárga remekül le is fagyasztható. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, számos módon variálható Ráadásul a spárga fűszerezésével rendkívüli ízhatások érhetők el, érdemes kísérletezni. Ez a szendvicskrém is garantáltan bearanyozza a nyári reggeleinket, de egy könnyű vacsorának sem utolsó. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni!
Egyszerű spárgakrém recept
Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál margarin vagy olaj
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- pár csepp frissen facsart citrom vagy lime leve
A spárgakrém elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a spárga végeit roppansuk le, majd mossuk meg, darabljuk fel.
- Annyi enyhén sós vízben, ami éppen ellepi tegyük fel főni.
- Főzzük, pároljuk addig, amíg a spárga enyhén megpuhul (kb. 5-6 perc).
- Addig a vöröshagymát pucoljuk meg és kockázzuk apróra.
- Majd a kevés olajon pároljuk meg és adjuk hozzá a leszűrt spárga darabokat.
- Keverjük össze majd az egészet tegyük aprítógépbe és pürésítsük össze.
- Ha szükséges a spárga levével hígítsuk.
- Fűszerezzük sóval, borssal (esetleg fokhagymával), majonézzel, mustárral, a citrom vagy lime levével és pürésítsük össze.
- Alaposan keverjük ki hűtsük be legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
Díszíthetjük a bazsalikommal, de friss petrezselyemzölddel is. Friss bagettal vagy meleg pirítóssal is kiváló. Aki pikánsabban szereti adhat hozzá chili paprikát vagy chili port is.
Jó étvágyat hozzá!
Kicsit hígabbra készítve remek mártás lehet sültek, fasírozottak, rántott zöldségek, halak vagy sajtok mellé is.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez