Spárga pörkölt   

A spárga pörkölt vagy spárga ragu nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, de rendkívül finom is! Mindenképpen érdemes kipróbálni. Annál is inkább, mivel számos módon variálható, gazdagítható, attól függően, hogy éppen mit találunk az otthoni készleteink között. Tökéletes választás egy könnyű vacsorának. Ráadásul a spárga nagyon egészséges zöldség is, mely számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Érdemes belőle a szezonban minél többet fogyasztani, annál is inkább, mivel nem tart sokáig. A tavaszi zöldségek egyike – akárcsak a retek vagy az újhagyma – melyeket akár kínálhatunk is mellé.  A spárga fűszerezésével pedig különleges ízhatást érhetünk el. Érdemes kísérletezni vele.

Egyszerű spárga pörkölt – recept

Hozzávalók:

A spárga ragu elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A spárgákat megmossuk, a fás végeit lecsipkedjük és feldaraboljuk 1,5-2 cm-es darabokra.
  2. A vöröshagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze.
  3. Egy edényben néhány evőkanál olajon vagy vajon kezdjük el pirítani a hagymát, majd adjuk hozzá a feldarabolt spárgát.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kevés vizet hozzáadva, fedő alatt pároljuk a kívánt állag eléréséig (van, aki roppanósabban, van, aki puhábban szereti).
  5. Közben készítsük el a köretet, mely lehet főtt rizs, bulgur de bármilyen tészta is. A leírásuknak megfelelően készítsük el őket amíg a ragu fő.
  6. Ha elkészült a köretre rendezve még melegen tálaljuk.

TIPP: Olaj helyett szalonnát is adhatunk alá, akkor a szalonna zsírjában pirítsuk meg a hagymát. Csirkével is készíthetjük, de körete lehet csirkének, halnak, fasírozottnak egyaránt.  

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom