Mascarponés spárgakrémleves

A mascarponés spárgakrémleves a hagyományos krémleves egy feltúrbózott változata, melyet szintén érdemes kipróbálni a szezonban. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres krémleves bármely alkalomra. Ráadásul a spárga nagyon egészséges, hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot, rostot tartalmaz. Rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a szervezetre, érdemes minél többet fogyasztani belőle. Akár a friss, fagyasztott vagy befőzött üveges spárga egyaránt alapja lehet ennek a rendkívül egyszerűen elkészthető finom levesnek. (Elkészítési idő: 35 perc, energia: 376 kcal/adag).

Mascarponés spárgakrémleves recept

Hozzávalók:

  • fél kg zöld spárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • 15 dkg szobahőmérsékletű mascarpone (10 dkg a levesbe, a többi a tálaláshoz)
  • 3+2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg bébispenót
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • szerecsendió – ízlés szerint

A mascarponés spárgakrémleves elkészítési lépései:

  1. A spenótot és a petrezselyemzöldet mossuk meg, csöpögtessük le a nedvességtől.
  2. A petrezselyemzöldet vagdossuk össze.
  3. A zöld spárgát alaposan meg kell mosni, a fás végeit lecsipkedni. A fejeket pattintsuk le és tegyük félre. A maradékot egyenletes 1 cm nagyságú darabokra vágjuk fel.
  4. Egy lábosban forraljunk másfél liternyi vizet, sózzuk, majd tegyük bele a félretett spárgafejeket.
  5. Forraljuk egy percig, szedjük ki és azonnal hűtsük le hideg vízben.
  6. A vizet forraljuk tovább, majd tegyük bele a feldarabolt spárga szárakat és főzzük 3 percig.
  7. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra.
  8. A vajat egy nagyobb fazékban olvasszuk össze az olajjal és a vöröshagymát 4-5 perc alatt pároljuk benne üvegesre. Adjunk hozzá kevés sót.
  9. Majd reszeljük rá a fokhagymát és kevergessük további fél percig.
  10. Öntsünk rá 1 dl-t a forrázóléből és adjuk hozzá a megmosott bébispenótot is és az összevagdosott petrezselyemzöldet is (hagyjunk valamennyit a díszítéshez).
  11. Főzzük az egészet kb. 2 percig, aztán pürésítsük.
  12. Öntsünk rá 7 dl forrázólevet, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint.
  13. Majd adjuk hozzá a kikevert mascarponét és forraljuk további 2 percig.
  14. Ezután passzírozzuk át egy szűrön.
  15. A spárgafejeket olvasztott vajon pirítsuk át egy serpenyőben.
  16. A levessel, egy-egy kanál kikevert mascarponéval és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom